Potpisan protokol o ruskom kreditu za podršku budžetu Srbije

Bez autora
Sep 06 2012

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Milan Bačević potpisao je danas sa ministrom energetike Ruske Federacije Aleksandrom Novakom protokol koji predviđa i kredit Rusije u iznosu od 300 miliona dolara za pomoć srpskom budžetu za ovu, i još 700 miliona dolara za narednu godinu. Taj dokument sadrži dogovor o više tačaka saradnje, i sada predstoji da radne grupe razrade sve detalje, kao i pitanje kamate za kredit. Reč je o principijelnim dogovorima, a kako ćemo da ih dovedemo do kraja zavisi od rada radnih grupa. U potpisani protokol ušla je i ponuda Srbije da ruska kompanija kupi Železaru Smederevo za jedan dolar, dok ponuda za strateško partnerstvo ruske Zberbanke i srpske Nove Agrobanke, izneta u prethodnim razgovorima, nije deo protokola.

Potpisan protokol o ruskom kreditu za podršku budžetu SrbijeMinistar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Milan Bačević potpisao je danas sa ministrom energetike Ruske Federacije Aleksandrom Novakom protokol koji predviđa i kredit Rusije u iznosu od 300 miliona dolara za pomoć srpskom budžetu za ovu, i još 700 miliona dolara za narednu godinu.

Bačević je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da taj dokument sadrži dogovor o više tačaka saradnje, i da sada predstoji da radne grupe razrade sve detalje, kao i pitanje kamate za kredit.

Reč je o principijelnim dogovorima, a kako ćemo da ih dovedemo do kraja zavisi od rada radnih grupa, ukazao je ministar.

Prema njegovim rečima, u potpisani protokol ušla je i ponuda Srbije da ruska kompanija kupi Železaru Smederevo za jedan dolar, dok ponuda za strateško partnerstvo ruske Zberbanke i srpske Nove Agrobanke, izneta u prethodnim razgovorima, nije deo protokola.

On je rekao da se očekuje nastavak razgovora o Železari Smederevo, i potvrdio da je potencijalni ruski kupac vrlo ozbiljna kompanija.

Srbija, kako je istakao, istovremeno ostaje otvorena i za eventualne ponude drugih kompanija.

Bačević je potpisivanjem pomenutog protokola završio višednevnu posetu Moskvi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik